Kammerkonsert
Disse fire internasjonale musikerne og solistene har samarbeidet i en rekke sammenhenger og for anledningen funnet frem et variert knippe av solistiske og kammemusikalske perler. Det er spesielt inspirerende å spille med harpe. Den gir mulighet for å fremføre en del av det vakre repertoaret som er kjent fra CD'er og radio. Dette er musikk som sjelden høres live. Musikerne har plukket fra komponister som St. Saens, Debussy , Rossini, Chopin, Mozart og Del Aqua. I tillegg kommer en avdeling med musikk som er inspirert av folkemusikk fra ulike land. Her kobles Edvard Grieg, Johan Halvorsen og Brustad med bl. a. Ibert og Katsjaturian.

Isa Katharina Gericke har flotte eksamener fra Norges Musikkhøgskole og Hochschule der Kunste i Berlin. På kort tid er hun blitt en ettertraktet konsert- og operasangerinne. Hun har vært engasjert ved anerkjente festivaler, orkestre og kulturinstitusjoner i inn- og utland, bl. a. Schleswig Holstein Musik Festival, Kammeropfer Schloss Rheinsberg, "Toujours Mozart" in Salzburg og Ultima in Oslo. I konkurranse med flere hundre unge sangere fikk hun tildelt lanseringsrolle i en operafestival i Berlin sommeren 2000, noe som har resultert i nye spennende og prestisjefylte oppdrag rundt i Europa. I mai 2001 vant hun den nasjonale finalen i Dronning Sonjas musikkonkurranse.

Atle Sponberg har studert med Isac Schuldman ved Norges Musikkhøgskole og Herman Krebbers i Amsterdam. Han har deltatt i mesterklasser med Isaac Stern, Sclomo Mintz, Henryk Szeryng og Mstislav Rostopovitsj. Allerede i 1982 var han den nordiske representanten i Eurovisjonens konkurranse "Young musician of the Year" og som student mottok han Szeryng-prisen. I dag er Atle Sponberg konsertmester i Kringkastingsorkesteret, leder hyppig Det Norske Kammerorkester, har gitt egne soloaftener under Festspillene i Bergen og Oslo kammermusikkfestival, bl. a. sammen med Truls Mørk og Lars Anders Tomter. Han medvirker på en rekke plateinnspillinger med musikk fra ulike genre; fra norsk folkemusikk og argentinsk tango til klassisk musikk. Hans seneste CD er en samling med duoer for fiolin og cello, sammen med Øystein Birkeland, med verk av bl.a Ravel, Kodaly og Halvorsen. Både samspill og repertoar er berømmet av kritikerne.

Andreas Sønning har som fløytesolist og kammermusiker hatt konserter Norge rundt med bl.a. Rikskonsertene, i Skandinavia, U. S. A., Tyskland, Ungarn, Slovakia, Hellas og Japan, i tillegg til oppdrag for radio og TV. Som produsent har han bygget opp kulturprogram for norske myndigheter og næringsliv nasjonalt og internasjonalt siden 1993. Sønning er fra 1987 fast tilknyttet Norges Musikkhøgskole i feltet Musikkformidling og er gjesteforeleser ved Universitetet i Oslo og flere universiteter og høgskoler internasjonalt. Han er fra 2000 kunstnerisk leder for Nordiske Sommernetter. En rekke komponister har tilegnet verk til ham som han har urfremført. Han har nylig avsluttet innspillingen av Kjell Habbestad: Munch-suiten, en konsert for fløyte og orkester.

Sidsel Walstad er siden år 2000 ansatt som soloharpist i Den Norske Operas orkester. Ved siden av har hun suksess både som solist og kammermusiker. Hun har turnert internasjonalt og nasjonalt som både klassisk harpist og el-harpist. Hun har vært mye brukt i tv og radio og spiller fast i damebandet Nordic Beat.
Tilbake

Vi takker våre samarbeidspartnere: