Kroppens kammertoner
Mikael Alperin er født i Ukraina 1956. Alperin er utdannet innen klassisk musikk, og bruker denne basis i sitt sæpregede musikalske uttrykk som er preget av improvisasjon innen ulike stilarter. Han ble kåret til Årets Jazzmusiker i Sovjetunionen i 1989. Alperin har fra starten på 1990 tallet bodd i Norge og er etablert som pianist og komponist med turneer verden rundt som solist, kammermusiker og ikke minst som leder av Moscow Art Trio. Han fikk Edvardprisen i 1999, var Festspillkomponist under Vossajazz 1998 og har hatt suksess med en rekke CD innspillinger. Alperin underviser også fast ved Norges Musikkhøgskole.

Lars Saabye Christensen, født i Oslo 1956, har som forfatter skrevet romaner, poesi og noveller. Han har fått satt opp verk på teater og noen av bøkene hans er blitt filmatisert. Christensen mottok Vesaasprisen i 1976, Kritikerprisen i 1988, Amandaprisen i 1990 og Nordisk Råds litteraturpris i 2002. Han er meget produktiv og en av de sentrale norske forfattere som kan glede seg over en serie av strålende kritikker og en bred leserkrets.

Nordic Voices ble startet i 1996 og har siden den gang markert seg som et ensemble på et høyt kunstnerisk nivå. Ensemblet har deltatt i flere festivaler, blant annet Oslo Kammermusikkfestival, Vinternattfestivalen, Kirkefestspillene i Kristiansand og Festspillene i Bergen. I 1999 vant de begge førsteprisene i den internasjonale ensemblekonkurransen i Tolosa i Spania. De har også turnert i Skottland, Sør-Afrika, Baltikum, Spania og Sverige.
Tilbake

Vi takker våre samarbeidspartnere: