Kammerkonsert 13.august Klubben Kristiansand

Internasjonalt annerkjente utøvere fra flere land i Norden. En opplevelsesrik sommerkveld.
Internasjonalt annerkjente utøvere fra flere land i Norden. En opplevelsesrik sommerkveld.

Kammerkonsertene
Stig Nilsson er svensk, med base i Norge over mange år. Han er konsertmester i Oslo Filharmoniske orkester (OFO), samtidig er han virksom som solist og kammermusiker i inn - og utland. Han studerte med Endre Wolf i Stockholm og Tibor Varga i Detmold, Tyskland. Siden debuten i Oslo i 1972 har han medvirket ved en rekke plateinnspillinger både som solist med Oslo Trio og OFO. I 1985 mottok han Kritikerprisen, og ble samme år kåret som årets utøver av Norsk komponistforening. Siden 1996 er han kunstnerisk leder for .Hardanger Musikkfest.. Han fikk Spellemannsprisen 1996 for sin innspilling av Lasse Thoresens fiolinkonsert. Sammen med Håvard Gimse har han spilt inn en CD med tittel "Musikk fra en Nordisk sommernatt".

Silvia Moi f. 1978 regnes som et av de nye stortalentene blant unge operasangere i Norden.
Etter fremragende kandidateksemen ved Norges musikkhøgskole kunne hun etter auditions velge mellom ulike diplomstudier og valget falt på den Kungliga Operahögskolan i Stochkholm. Allerede i studietiden har hun rukket å markere seg i profesjonelle oppgaver. Sommeren 2002 debuterte hun som Despina i Cosi Fan Tutte av Mozart i Danmark. Silvia har også vært solist med Den Norske Opera, Kristiansand Kammerorkester og Trondheim Symfoniorkester samt holdt flere konserter i utlandet.Det er en glede for oss å introdusere henne for publikum i Nordiske sommernetter i hennes hjemmeområde, Silvia er oppvokst i Kvinesdal.

Jorunn Marie Bratlie er blant våre ledende norske pianister med stor aktivitet som solist og kammermusiker. Hun har vært solist med samtlige norske symfoniorkestre, turnert i inn og utland, laget store produksjoner for radio og TV og har bl.a. laget en egen CD med musikk av norske kvinnelige komponister. Jorunn Marie er til daglig 1. amanuensis i klaver ved Norges musikkhøgskole.

Andreas Sønning har som fløytesolist og kammermusiker hatt konserter Norge rundt med bl.a. Rikskonsertene, i Skandinavia, U. S. A., Tyskland, Ungarn, Slovakia, Hellas og Japan, dessuten oppdrag for radio og TV. Som produsent har han bygget opp kulturprogram for norske myndigheter og næringsliv nasjonalt og internasjonalt siden 1993. Sønning er fra 1987 fast tilknyttet Norges musikkhøgskole i feltet Musikkformidling og gjesteforeleser ved Universitetet i Oslo. Fra 2000 er han kunstnerisk ansvarlig for Nordiske sommernetter.

Kjell Rune Nakkestad

Tilbake
Ingen foreløpige arrangementer...
05.11.21 Laugsmedlemmer

Laugsmedlemmer er våre viktigste samarbeidspartnere

Les mer